Skoleprogram

Foredrag om hinduisme og Hare Krishna

Besøk oss eller få besøk ut til din skole

Det Internasjonale Selskap for Krishnabevissthet (ISKCON) tilbyr foredrag til ungdoms-skoler, videregående skoler, folkehøyskoler, høyskoler og universiteter. Vi kommer ut til skolene eller skoleklasser kan besøke vårt tempel.

Foredraget varer typisk 60 eller 90 minutter og består av følgende:

1 En presentasjon av sentrale temaer i hinduismen og hva det vil si å være en Hare Krishna-tilhenger og ta avstand fra rusmidler, pengespill og kjøttspising og å leve i sølibat.
2 En kort meditasjons-sesjon for elevene – en demonstrasjon av mantrameditasjon.
3 Spørsmål/svar

Kastesystemet

Menneskesamfunnet er over hele kloden delt inn i fire klasser: den intelligente klassen (prestestanden), den administrative klassen (embetsstanden), bønder og handelsfolk (handelsstanden) og arbeidere (arbeiderklassen). Krishna sier i Bhagavad-gita at han skapte denne inndelingen. Denne inndelingen var opprinnelig basert på den enkeltes egenskaper og aktiviteter, og ikke på fødsel slik tilfellet er i dagens beryktede kastesystem i India. På grunn av sin fødsel blir man låst til en kaste uten mulighet til å endre sin posisjon selv om man skulle være kvalifisert for det.

Det Internasjonale Selskap for Krishnabevissthet

I 1965 reiste en eldre indisk lærermester ved navn AC Bhaktivedanta Swami Prabhupada til USA. På 12 år lyktedes det Bhaktivedanta Swami å utbre kjennskap til vedisk religion til hver eneste større by i hele verden. Han dannet det internasjonale selskapet ISKCON, kjent som Hare Krishna-bevegelsen, med tusenvis av tilhengere og etablerte templer i alle deler av verden. Han skrev og utga 88 bøker på de 12 år han tilbrakte i Vesten, innen sin død i 1977. Han ga tusenvis av foredrag som ble viet oppmerksomhet av mange fremstående lærde og ledende skikkelser som høyt verdsatte hans bidrag til filosofi, kultur og religion. 

Respons fra elever

“Jeg synes besøket var veldig lærerikt, og at de tok i mot oss på en god måte. Svarte bra på spørsmål, og var veldig åpne for å vise flere sider av sin hverdag og sitt liv. Likte også at det ble en full pakke opplevelse der vi satt i rommet der de gjør ritualene sine, fikk vegetarisk mat og sang Hare Krishna. Fikk mye bedre innblikk i bevegelsen der, enn det jeg ville fått i klasserommet, og det gjorde at mange fordommer ble litt visket vekk.”
(Elev Jessheim vgs)


”Det var et fint tempelbesøk. Jeg synes pynten var fin, framføringa var god og vi fikk vite om ting fra hinduismen som vi ikke visste fra før. Jeg må si at maten var skikkelig god! Spesielt risen. Musikken var god og det var morsomt å synge med. De hadde på seg indiske klær og en slags hellig leire i panne. Det eneste jeg syntes var litt rart var lukten, som jeg tror var røkelse.”
(Elev Bjølsen skole)

Ved besøk i tempelet er det mulig å få vegetarmat.

Kontaktinfo:

Mark Breitenstein

(Mahabhavi das)

Tlf 992 52 317 This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Vi ber om å få dekket reiseutgifter. Vederlag utover reiseutgifter tas imot med takk.

ISKCON Norge, Hare Krishna tempelet på Brattlikollen i Oslo,

Bauneveien 4, 1182 Oslo

Kontaktinformasjon

Vi har åpent hus hver søndag kl. 15-19.
Mantra-musikk, tidløs visdom og vegetarisk festmåltid.

Kontakt oss hvis du har noen spørsmål!

ISKCON Tempel
Bauneveien 4
1182 Oslo

Tempel: +47 94 23 45 55
Mahabhavi das: +47 99 25 23 17
Sanātanī-devī dāsī: +47 96 84 01 63

E-post: This email address is being protected from spambots. You need JavaScript enabled to view it.

Grunnlegger

Sri Srimad A.C. Bhaktivedanta Swami Prabhupada, Grunnlegger-Acarya av ISKCON – Det Internasjonale Selskap for Krishna-bevissthet

Facebook